Welkom

Op de begraafplaats Oud-Zuilen bent u van harte welkom. In moeilijke tijden van verlies, voor herdenking of om de rust en historie van onze bijzondere begraafplaats te ervaren.

 

Zuilen, nu Oud-Zuilen, was één van de eerste gemeenten in Nederland waar een begraafplaats buiten de bebouwde kom werd aangelegd. De familie Van Tuyll van Serooskerken, eigenaren van Slot Zuilen, stimuleerde deze nieuwigheid.

De familie heeft haar eigen gedeelte op het terrein. Op het openbare gedeelte vindt u graven van bekende Oud-Zuilense families, maar ook van veel anderen die een band hadden met de gemeente.

De begraafplaats is nog steeds in gebruik.

 

U vindt de begraafplaats niet ver van slot Zuylen, in het groen tussen bomen en weilanden, aan de Groeneweg.

 

Alvast een kijkje nemen kan via Google Earth.

 

2 gedachten over “Welkom

  1. Elke woensdag en zaterdag draaien de molenaars Arie en Daan de molens van Oud Zuilen bij de Groeneweg. Iedereen is van harte welkom voor een rondleiding of een praatje. Vanaf ongeveer 1050 stond op de plaats van het huidige kerkje een (R.K.) kapelletje, behorend bij het Slot Zuylen. In de loop der jaren is dit vervallen en gesloopt en vervangen door grotere kerkjes en voorzien van een altaar. De stichting Adam van Lockhorst zorgt vandaag de dag voor het beheer en onderhoud. Om dit te kunnen bekostigen is de kerk te huur.

  2. De voormalig Hervormde Kerk van Oud-Zuilen, dat samen met Slot Zuylen onder het beschermd dorpsgezicht valt. De Begraafplaats Oud-Zuilen, gesticht in het laatste kwart van de eeuw, is een van de eerste buitenbegraafplaatsen van Nederland.

Geef een reactie